Collecte 40-dagentijd  29 maart 2020 - Hulp aan de straatmeisjes van Ghana 

Ghana is een West-Afrikaans land in ontwikkeling, maar de verschillen tussen noord en zuid zijn nog groot. In de dorpen in het droge noorden is het bestaan hard, is het onderwijs niet altijd goed en hebben jongeren weinig kans op werk. Ellende kan je neerslachtig maken en neerdrukken. Vaak is het goed om op te staan en in beweging te komen. Toch kan dat ook wel eens fout uitpakken. 

Toen Joyce 13 was stonden haar ouders op en trokken met hun jonge kinderen naar de hoofdstad Accra in het zuiden. Maar als je laagopgeleid bent en de taal niet spreekt, kan dat tegenvallen. Joyce volgde eerst nog wel onderwijs, maar moest al gauw water op straat gaan verkopen tussen het drukke verkeer. Toen ze 17 was ontmoette ze Grace van het opvangcentrum. Ze stond opnieuw op. Maar dit keer kon ze het kappersvak leren. Het heeft haar leven totaal veranderd. Joyce heeft inmiddels haar eigen kapsalon, waar zij nu zelf een meisje tot kapster opleidt. Ze wil haar kennis delen en iets terugdoen voor de kans die ze zelf kreeg.

In het opvangcentrum Lifeline in Accra kunnen ieder jaar veertig meisjes terecht vanaf 14 jaar. Een enthousiast en deskundig team van docenten en sociaal werkers begeleiden de meisjes intensief. De meisjes slapen ook in het centrum, dat een oase van rust is in de drukte van de sloppenwijk. Ze worden ook een hechte groep, die elkaar ook na de opleiding tot steun is.

Door uw bijdrage aan de collecte in onze kerk kunnen meer straatmeisjes in Accra de kans krijgen om in tien maanden een vak te leren: naaien, sieraden maken, of het kappersvak. Ze worden nog minstens twee jaar daarna begeleid om hun bedrijf tot een succes te maken.

Voorbeelden van hoe onze steun wordt ingezet:

  • Een maand lang eten voor één meisje kost 40 euro
  • Materiaal voor een vaktraining kost 55 euro
  • Een meisje een jaar lang begeleiden kost 70 euro

Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/straatmeisjesghana.

Of bekijk de videohttps://vimeo.com/395143363   

Steun dit werk: Maak uw gift over op NL89ABNA0457457457, t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. straatmeisjes Ghana OF naar bankrekening  NL89ABNA0553419072 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Barneveld (ZWO) o.v.v. Hulp aan de straatmeisjes van Ghana.  Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? Hartelijk dank!

Kerkdiensten

Alle kerkdiensten »

Emmaüskerk

Emmaüskerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

Immanuëlkerk

Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2020 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland