Collecte 25 december  -  project Nehemia Zuid Afrika

De familie Reurink uit Amersfoort is inmiddels drie jaar werkzaam als zendelingen onder straatkinderen in de township Worcester in Zuid-Afrika, de achterstandswijk Roodewal. Hun Nehemia Project  brengt hoop en nieuwe kansen van het evangelie, temidden van wanhoop, armoede verslaving en misbruik.

Wilfred Reurink schrijft kortgeleden:  “3,5 %  is het werkeloosheids-percentage in Nederland.   Mogelijk is de werkloosheid nog nooit zo laag als voor de crisis van ruim 10 jaar terug.  Hier in Zuid- Afrika is de werkeloosheid echter afgelopen jaar gestegen naar 29%. In onze township Worcester ligt het percentage op 38,5%. Dit zijn heel erg veel mensen, waaronder veel jongeren. Het lijkt daardoor nauwelijks te lonen om te naar school te gaan en we zien dat het niet erg motiverend is voor onze jongeren, als ze beseffen dat er zo weinig werk is.  De tieners waar wij mee werken stimuleren we om toch heel goed hun best te doen op school, zodat hun cijfers straks goed genoeg zijn voor college en zodat ze daarna een grotere kans hebben op een baan.”

“Verder begint over een paar weken bij ons de zomervakantie, vanaf het kerstfeest. Deze feestelijke periode is voor vele mensen in Roodewal helaas een vrijbrief om helemaal los te gaan, de hele dag alcohol te drinken en te vrijen met iedereen. Het is heel triest. We waarschuwen onze tieners en kinderen hier niet aan mee te doen.  Willen jullie met ons meebidden voor onze kids dat zij goede keuzes maken deze vakantie periode en dat alle jongens en meisjes veilig zullen zijn in hun omgeving?”

De manier voor fam. Reurink om jongens en meisjes van 8-18 jaar in dergelijke noodsituaties te bereiken is een christelijk leven ‘voorleven’ en het onderhouden van ‘een relatie’ met de jongeren. Dit door het aanbieden van mentorschap, (bijbel)onderwijs en ambulante begeleiding. De effecten van het project zijn succesvol en breiden zich uit. Door de vertrouwensband worden mooie resultaten bereikt. De missie van Jeugd met een opdracht is ‘God kennen en Hem bekend maken’.  

Kortom:  Op basis daarvan wil het Nehemia Project werken in Worcester. Wilt u dit mooie werk steunen, ook tijdens de kerst-collecte?  Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen.

Emmaüskerk

Emmaüskerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

Immanuëlkerk

Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2019 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland