Collecte Palmpasen – Zuid Afrika

De familie Reurink uit Amersfoort is inmiddels twee jaar werkzaam als zendelingen onder straatkinderen in de township Worcester in Zuid-Afrika, de achterstandswijk Roodewal. Hun Nehemia Project is een plek temidden van wanhoop, armoede verslaving en misbruik, waar hoop en nieuwe kansen van het evangelie, de jongeren en de gemeenschap samenkomen.

Wilfred Reurink schrijft:  “Stel je voor: Je bent 13 jaar en je hebt gezien hoe je vader je moeder neersteekt en vervolgens achter jou en je broertje aan komt. Onder invloed van alcohol of drugs. Je vader komt in de gevangenis, maar het moment dat hij vrijkomt komt dichtbij. Je bent zo bang. Altijd! 

Of:

Je moeder en je oma zitten in een rolstoel en jij moet voor ze zorgen. Zorgen dat ze zich niet verbranden aan het fornuis, zorgen dat er eten op tafel komt, ze helpen als ze vallen. Als jij buiten speelt, kun je niet anders dan je afvragen of het wel goed met ze gaat en je besluit om thuis te gaan kijken. Je maakt je zorgen. Altijd!”

De manier om jongens en meisjes van 8-18 jaar in dergelijke noodsituaties te bereiken is het hebben en onderhouden van ‘een relatie’ met hen. Dit door het aanbieden van mentorschap, (bijbel)onderwijs en het geven van ambulante begeleiding. De effecten van het project zijn succesvol en breiden zich uit. Het leven en de omstandigheden van kansloze jongeren verbetert. De deelnemers in het project zijn een open deur naar het gezin. Door de vertrouwensband met de ouder of verzorger is het mogelijk om kennis over te dragen, te informeren en advies te geven. De missie van Jeugd met een opdracht is ‘God kennen en Hem bekend maken’.  

Kortom:  Op basis daarvan wil het Nehemia Project werken in Worcester. Wilt u dit mooie werk steunen, ook tijdens Palmpasen-collecte?  Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. Commissie ZWO

Kerkdiensten

 • 28-04 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. J.P.E. Breure uit Voorthuizen

 • 28-04 | 18:30 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Groeneveld uit Lunteren

 • 05-05 | 09:30 Kerkdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. J.J. Esveldt

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland