Collecte 5 januari  -  Opvang en onderwijs voor jonge vluchtelingen in Myanmar

In Myanmar, wat eerst Birma heette, zijn al jarenlang conflicten. Veel Birmezen zijn daarom de grens met Thailand over gevlucht. Veel  van hen kunnen niet terug, omdat ze geen ouders meer hebben of omdat hun ouders als illegale arbeiders in Bangkok werken.

Kerk in Actie ondersteunt deze kwetsbare kinderen met opvang en onderwijs, zodat hun kansen op een betere toekomst worden vergroot.   Met name  de Mae Tao Clinic (MTC) is belangrijk, omdat zij de kinderen opvangt en ervoor zorgt dat ze in het grensgebied naar school kunnen. Want ondanks dat de politieke- en veiligheidssituatie in Myanmar aan het veranderen is, kunnen veel kinderen nog steeds niet terug.  Terug in de dorpen in Myanmar zijn vaak nog geen voorzieningen zoals scholing, voldoende voedsel of uitzicht op een inkomen.

 

Eén van die kinderen is Saw, 19 jaar. Hij wil graag dokter worden en zorgen voor de zieke mensen in zijn buurt. Om zijn doel te bereiken en zijn droom uit te laten komen doet hij goed zijn best. Zijn ouders en zijn oudere broer zijn gedood tijdens de burgeroorlog. Gelukkig heeft een andere broer hem naar school gestuurd in Thailand. Nu woont hij dankzij MTC in een kosthuis, waardoor hij kan leren en zichzelf kan ontwikkelen.   Saw heeft het goed naar zijn zin in het kosthuis: “Ik mis mijn ouders heel erg, maar ik heb veel vrienden gemaakt, krijg genoeg te eten en kan hier veel leren. Zoals de situatie nu is, ga ik niet terug.  Het is te onveilig in Myanmar. Bovendien kan ik daar niet verder studeren. Als ik hier goed mijn best doe, kan ik misschien naar de universiteit. “

De collecte is bestemd om kinderen zoals Saw een betere toekomst te geven. Collecteert u mee om deze kinderen weer wat licht te geven?  Uw gift is welkom via de collecte of op NL 89 ABNA 0457 457 457,  t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. vluchtelingen Myanmar. Dank u wel!

Emmaüskerk

Emmaüskerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

Immanuëlkerk

Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2019 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland