Noodhulp overstromingen Nepal en Bangladesh

ZWO en de diaconie hebben een gift gegeven. Doet u mee?

Inmiddels zijn meer dan 42 miljoen mensen getroffen door overstromingen in Bangladesh, Nepal en India. Door onder meer modderstromen zijn er minstens 1200 doden. ICCO en Kerk in Actie bieden samen met lokale organisaties noodhulp: voedsel en schoon drinkwater.

 

 In het interview met Radio 1 Journaal vertelde Pepijn Trapman die namens Kerk in Actie en ICCO als regiomanager in het gebied actief is over de huidige situatie: "We kunnen nog niet iedereen bereiken, maar wel heel veel mensen. Door onze permanente hulp in Nepal en Bangladesh weten we de routes goed te vinden en hebben we al vele noodhulppakketten uit kunnen delen. De hulp richt zich nu echt op het bieden van voedsel en veilig drinkwater. Waar het kan zorgen we ook voor onderdak, maar gezien de grootte van de ramp is dat heel lastig."

Veel steun vanuit kerken voor Nepal en Bangladesh
In de eerste week na de oproep hebben Kerk in Actie en ICCO een bedrag van minstens € 125.000 opgehaald. De verwachting is dat de komende week meer mensen hun donatie overmaken. Dat is ook nodig, want om de gezinnen in Bangladesh en Nepal te helpen is zeker 2 miljoen euro nodig. In veel kerken wordt ook gebeden voor de slachtoffers.

Eerder deze week is al € 160.000 overgemaakt voor de noodhulp in het gebied. Het geld zetten we in voor de aanschaf van noodhulppakketten. Zo werden er in samenwerking met een Nepalese organisatie onder meer 600 huishoudens uit Rautahat geholpen en in Bangladesh bieden we met een Bengalese partnerorganisatie noodhulp aan 2300 families in Gaibandha en 500 families in Kunderpara Char (regio Sadar).

Help de slachtoffers in Nepal en Bangladesh
Maak uw bijdrage over op NL 89 ABNA 0457 457 457 ter name van Kerk in Actie - Noodhulp Bangladesh en Nepal of online doneren via www.kerkinactie.nl

 

 Kerkdiensten

 • 18-11 | 09:30 Heilig Avondmaal
  Zittende viering
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 18-11 | 15:00 Heilig Avondmaal
  Met kerkradioluisteraars
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 18-11 | 18:30 Avondgebed
  Vooraf catechese
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland