HELPING HANDS & STICHTING PRESENT LATEN CHANTAL SNOEZELEN

Dat diaken zijn met name ook delen inhoudt, mocht ik gedurende dit ambt ontdekken en ervaren. Informatie delen, praktische klusjes doen maar ook leren om te delen met andere organisaties. Ik heb met name ontdekt dat ik absoluut niet alles zelf kan doen en heb vaak de hulp van anderen in geroepen. Jack, Wim, Jurgen, Cor, Freddy, HJ, Bert, Sylvia, Ellen, Marian en de anderen die ik niet genoemd heb, bedankt! Als je samen iets wilt dan bestaat niet kunnen niet.

In juni heeft Helping Hands de  garagedeur bij Heidy en Chantal geverfd nadat we met de duizendpoot en buurman Cor de schutting hadden vervangen. En toen werd ik op het spoor gezet van de stichting Present….voor de laatste zaterdag in september konden projecten worden opgegeven. En ja, ik wist dat er een stille wens was van Heidy voor dochter Chantal: een snoezelruimte waarin ze kan ontspannen.

 

En het project om de snoezelruimte te realiseren werd door Bert en Mary van de Stichting uit gekozen om in werkelijkheid te brengen. Na overleg met Bert en één van de werknemers van Hardeman werd materiaal besteld en stonden ’s morgens 3 man van Hardeman, 2 jongens van HVL montage en een elektricien van Liefting klaar om aan de slag te gaan. Alles was geregeld tot aan de broodjes en de koffie toe. ’s Middags nog 4 man van Hardeman erbij om alles klaar te maken en de schommel op te hangen. Om 4 uur ’s middags was de klus in zoverre geklaard dat Heidy met de inrichting aan de gang kan en reden een stuk of 5 werkbussen naar de gezellige afsluiting aan de Anthonie Fokkerstraat waar vandaan we ’s morgens ook waren vertrokken. Wat ik het mooiste vond van de dag? Niet uren overleggen maar gewoon doen. Samen er tegen aan gaan: en als je dan rustig nog even van een broodje geniet en één van die jongens geeft je arm een zet van schiet even op, dan weet ik weer hoe je tot echte resultaten komt: nait soezen, moar doan.

 

 En afgelopen vrijdag mocht ik kijken: kijken bij Chantal in de snoezelruimte. Wat ik hier zag, kun je alleen maar zelf ervaren en je over verbazen. Heidy druk bezig geweest met verven en inrichten: lampjes en muziek zorgden voor een levenslicht in de ogen van Chantal wat mij diep trof en ikzelf nog niet eerder had gezien. Hier doe je het voor. Present en Helping Hands en al die anderen: super bedankt namens Heidy en Chantal!

Berend Bakker

 

Kerkdiensten

 • 27-01 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 27-01 | 11:00 FRIS-dienst
  Inloop vanaf 10.30
  locatie: Bethelkerk
  voorganger:

 • 27-01 | 18:30 Oecumenische viering
  locatie: Catharinakerk
  voorganger: Pastor K. Donders

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland