ZWOCollectedoelen voor 21 en 28 februari - 40 dagentijd

21 februari - Een nieuwe start voor kwetsbare vrouwen in India

Zie de video op: https://vimeo.com/154183532

Jong trouwen en voor je man zorgen, dat is de bestemming van veel meisjes in India. Als hun man dan werkloos wordt en er armoede heerst in het gezin, komen er problemen. Veel mannen reageren af met geweld of raken verslaafd. En veel vrouwen ontvluchten de problemen door de stap te zetten naar prostitutie of drugs. Gelukkig zetten de kerken in India ook een stap naar deze vrouwen. Collectedoel 2016-02-21Dat doen ze samen met het Priscillacentrum. Dit centrum ‘leent’ een jaar lang een kerkgebouw om er vakopleidingen te organiseren. De leden van de kerken helpen daarbij als vrijwilliger. De vrouwen krijgen ook bijbellessen en pastorale zorg. Ze leren een vak, maar ook dat ze waardevolle mensen zijn, geliefd door God. Dat verandert hun leven totaal! “Ik was een verlegen meisje, maar geef nu zelfs naailes aan anderen.” vertelt een van hen. Na een jaar kan de kerk het project meestal zelfstandig runnen en verhuist het Priscillacentrum naar een ander kerkgebouw. Zo breidt het werk zich als een olievlek uit over Noordoost-India. Op zondag 21 februari collecteren we voor het werelddiaconale werk van Kerk in Actie zoals dit project in India. Zet u een stap en geeft u in de collecte? U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL 89ABNA0457457457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. vrouwen in India.

28 februari - Steun kinderen in Nederland

Zie de video op: https://vimeo.com/145128630

Veel kinderen in Nederland zitten in de knel. Alleen al in Den Haag komen 22.000 kinderen uit een arm gezin. En een op de drie asielzoekers is jonger dan 18 jaar. Hun leven is niet vrolijk, zoals dat van een kind zou moeten zijn. Ze hebben vaak al veel meegemaakt thuis of toen ze vluchtten: eenzaamheid, verwaarlozing, honger, geweld. Collectedoel 2016-02-28Iedere dag moeten ze omgaan met ouders die vaak gespannen, verdrietig en onzeker zijn. Gelukkig zijn er plekken in Nederland waar deze kinderen op adem kunnen komen en zonder zorgen kunnen spelen en genieten.
In Den Haag is er de Kinderwinkel, een project van Stek, de diaconale organisatie van de Protestantse Kerk in Den Haag. In de Kinderwinkel is iedere dag wel iets te doen voor kinderen: sport en spel, huiswerk- en knutseluurtjes. Tieners runnen er hun eigen restaurant en doen mee met Rock Solid, een bijbelclub. In alle AZC’s van Nederland is de Vrolijkheid elke week een middag aanwezig. Kunstenaars laten de kinderen verhalen vertellen, theater maken, dansen en schilderen. Zo verwerken kinderen hun ervaringen en groeit hun zelfvertrouwen. Op zondag 28 februari collecteren we voor het werk van Kerk in Actie in Nederland zoals dit diaconale project. Zet u een stap en geeft u in de collecte? U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL 89ABNA0457457457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. kinderen in Nederland

Kerkdiensten

 • 27-01 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 27-01 | 11:00 FRIS-dienst
  Inloop vanaf 10.30
  locatie: Bethelkerk
  voorganger:

 • 27-01 | 18:30 Oecumenische viering
  locatie: Catharinakerk
  voorganger: Pastor K. Donders

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland