Collecteopbrengst Mercy Ships

Een mooi bericht vanuit de diaconie op de valreep van de jaarwisseling.  Op 20 december was de collecteopbrengst van de diaconie bestemd voor Mercy Ships. Dit heeft het mooie bedrag van € 974,58 opgeleverd. Mercy Ships geeft aan, dat een sponsor alle giften verdubbelt, die in december binnenkomen bij Mercy Ships. Dat geldt dus ook voor de collecteopbrengst!

Mercy Ships

Mercy Ships vaart met ziekenhuisschip Africa Mercy naar de armste landen in Afrika. Hier biedt de organisatie gratis medische hulp en worden lokale zorgverleners getraind.

Twee miljard mensen, bijna een derde van de wereldbevolking, heeft geen toegang tot chirurgische zorg. Deze enorme nood kwam eind 2014 wereldwijd in het nieuws dankzij het internationale symposium ‘Surgery in low resource settings’ in Amsterdam, waar ook Mercy Ships aanwezig was. Een groep artsen uit 150 landen dacht na over mogelijke oplossingen voor dit gebrek aan specialistische medische zorg. Het belangrijkste speerpunt: het delen van medisch-specialistische kennis.
Mercy Ships draagt daar aan bij door het geven van gratis chirurgische zorg en trainingen in de armste landen in Afrika, waardoor de gezondheidszorg in de landen die ze bezoeken op een hoger niveau wordt gebracht. Omdat tachtig procent van de wereldbevolking op niet meer dan 150 kilometer van een havenstad woont, gebruiken ze een ziekenhuisschip.

De bemanning van de Africa Mercy, het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld, bestaat uit ruim vierhonderd vrijwilliger-professionals uit meer dan veertig landen. Door hun belangeloze inzet kan Mercy Ships, in navolging van Jezus, veel mensen in dit deel van de wereld hoop geven en genezing brengen.
De hulpverlening is gespecialiseerd voor de nood die er is in Afrika. Zo helpt Mercy Ships kinderen en volwassenen die te kampen hebben met aandoeningen als gespleten lippen, tumoren, oogkwalen en ernstig vergroeide benen (bij kinderen). In een kliniek aan land wordt tandheelkundige hulp gegeven. Door trainingen en medisch onderwijs draagt Mercy Ships bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in een land. Kijk voor meer informatie op www.mercyships.nl.

Mocht u nog graag een gift over willen maken, dan kan dat op IBAN nummer NL80 INGB 0001990184 t.n.v. Mercy Ships Holland. Van harte bij u aanbevolen!

 

Kerkdiensten

 • 27-01 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 27-01 | 11:00 FRIS-dienst
  Inloop vanaf 10.30
  locatie: Bethelkerk
  voorganger:

 • 27-01 | 18:30 Oecumenische viering
  locatie: Catharinakerk
  voorganger: Pastor K. Donders

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland